'Ne želi biti javna osoba'

Kći Kolinde Grabar Kitarović primljena na Harvard. Stipendija joj je veća od godišnje majčine plaće

P. N.

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, rekli su za Jutarnji list izvori bliski obitelji predsjednice



Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, javlja Jutarnji list.


Osamnaestogodišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard je, piše Jutarnji, primljena i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.


Predsjedničina kći je vrhunska sportašica i državna prvakinja u umjetničkom klizanju, a bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.




– Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, rekli su za Jutarnji list izvori bliski obitelji predsjednice.