Prognoza

KIŠA PONEGDJE I DANAS Doznajte kakvo nas vrijeme čeka za Praznik rada i gdje će ostati suho

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

DHMZ za Hrvatsku prognozira pretežno sunčano vrijeme uz postupni porast naoblake sa zapada



U Hrvatskoj će danas biti pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme. Uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su rijetki pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a poslijepodne i drugdje u unutrašnjosti, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.


Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, mjestimice s jakim, moguće i olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Poslijepodne na sjevernom i srednjem Jadranu prolazno umjeren sjeverozapadnjak.


Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 27 Celzijevih stupnjeva, na istoku i jugu zemlje ponegdje moguće viša.




Većinu, međutim, najviše zanima kakvo će vrijeme biti za sutrašnji Praznik rada, koji je tradicionalno rezerviran za roštilje i druženje u prirodi. DHMZ za Hrvatsku prognozira pretežno sunčano vrijeme uz postupni porast naoblake sa zapada. Poslijepodne u unutrašnjosti lokalno moguć poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Dalmaciji i jugoistočni, a duž obale ponegdje i sjeverozapadni, osobito poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 9 do 14, ponegdje u gorju malo niža, a na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 22 i 27, na krajnjem istoku malo viša.


U središnjoj Hrvatskoj će za Praznik rada biti oblačno vrijeme, no ne bi trebalo biti previše oborina. Od srijede do nedjelje najavljeno je promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu.



Na riječkom području danas će biti promjenjivo i nestabilno, a sutra oblačno. No oborina ne bi trebalo biti. Od srijede do kraja tjedna izmjenjivat će se sunce, oblaci i kiša. Temperatura će ići do 23 stupnja.


 


U Dalmaciji će do četvrtka biti sunčano. Od četvrtka do kraja tjedna će pasti i nešto kiše, s temperaturama do 23. 


Spomenimo i da je more za one hrabrije već nekoliko dana prihvatljivo za kupanje – temperature su od 17 stupnjeva na sjevernom Jadranu, do ponegdje 20 na južnom.