Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.

JAVNA DRAŽBA DO KONCA MJESECA Sud utvrdio vrijednost jaružala zbog kojeg je Hrvatska platila 900 milijuna kuna

snimio Duško Marušić / PIXSELL
snimio Duško Marušić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 14:10 2019-07-19T14:10:31+02:00

Prva elektronička javna dražba za ovaj brod mogla bi biti objavljena do konca ovog mjeseca, a negdje sredinom rujna, koliko će trajati prvi krug dražbe, bit će poznato ima li kupaca, hoće li to biti Jan De Nul i koliko će država od onih 900 milijuna kuna eventualno uspjeti povratiti nazad u proračun.

Na trgovačkom sudu u Pazinu održano je ročište za utvrđivanje vrijednosti Jan De Nulovog jaružala, najskuplje novogradnje ikad građene u hrvatskim brodogradilištima, a za koji je, podsjetimo, Hrvatska platila 125 milijuna eura na račun protestiranih avansnih jamstava.

Kako doznajemo od stečajnog upravitelja Uljanika d.d., ovlašteni vještak procijenio je da ova novogradnja vrijedi milijardu i 59 milijuna kuna.

Prva elektronička javna dražba za ovaj brod mogla bi biti objavljena do konca ovog mjeseca, a negdje sredinom rujna, koliko će trajati prvi krug dražbe, bit će poznato ima li kupaca, hoće li to biti Jan de Nul i koliko će država od onih 900 milijuna kuna eventualno uspjeti povratiti nazad u proračun.

Sukladno s pravilima ovakve prodaje, početna cijena iznosi tri četvrtine od ukupne vrijednosti broda, a u ovom slučaju to je iznos oko 798 milijuna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija