Večer uoči vukovarskog prosvjeda

IVAN PENAVA ‘Mi ćemo u subotu biti brutalni, do kraja brutalni’

P. N.

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Na pitanje o mogućim sankcijama HDZ-a čiji je član, kaže da to nije važno. 'Sam ću tražiti sankcije', kazao je Penava. Na pitanje znači li to ispis iz HDZ-a, odgovorio je: Ovo je točka na kojoj ćemo se možda lomiti i razići



“Mi ćemo sutra biti brutalni, do kraja brutalni. Brutalni u istini, u iskustvima koje ljudi nose u sebi. U tom smislu to neće biti nimalo lijepa priča, ali će biti brutalna koliko je tim ljudima svaki dan brutalan”, oštra je poruka vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave večer uoči prosvjeda, javlja televizija N1.


Na pitanje o mogućim sankcijama HDZ-a čiji je član, kaže da to nije važno. ‘Sam ću tražiti sankcije’, kazao je Penava za RTL. Na pitanje znači li to ispis iz HDZ-a, odgovorio je: Ovo je točka na kojoj ćemo se možda lomiti i razići.


Na pitanje o politizaciji prosvjeda, Penava je kazao da kada se suoči s ovakvim pitanjem da se počne tresti.




“Takva pitanja mi govore da smo tako daleko jedno od drugih. Dok mi pričamo o ubijenim ljudima, silovanjima, masakriranjima i da u ravno s tim postavljaju se ovaklva pitanja je dokaz da netko lagodno živi, da ima puno lakšu sudbinu. Neka je tako. Ali nemojte nama mijenjati našu percepciju”, kazao je Penava


S obzirom da je za nešto više od mjesec dana Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Kolonu sjećanja, Penava kaže kako prosvjed nipošto ne znači kako će biti dvije kolone i da je prosvjed datumski odmaknut od Dana sjećanja.


“Nju nećemo politizirati ako dobijemo potporu institucija da završimo tu priču. Ako ne tko zna što će biti”, poručio je Penava.