Ususret izbroima

Horvat: U Lici HDZ ima dovoljnu snagu da pobijedi

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»U Lici HDZ-u nešto posebno ne treba pomagati, u Lici HDZ ima dovoljnu snagu da i na ovim izborima pobijedi. Mislim da je kolega Milinović nekako ušao u proces svađe sa strankom i sve što se događa u možda se u trezvenoj situaciji nije trebalo dogoditi«, izjavio je Horvat odgovarajući na upit novinara koliko će »invazija« na Liku pomoći HDZ-u da pobijedi



ZAGREB Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je u srijedu kako HDZ u Lici ima dovoljnu snagu da pobijedi te ocijenio da je Darko Milinović ušao »va banque« u svađu sa strankom.


»U Lici HDZ-u nešto posebno ne treba pomagati, u Lici HDZ ima dovoljnu snagu da i na ovim izborima pobijedi. Mislim da je kolega Milinović nekako ušao u proces svađe sa strankom i sve što se događa u možda se u trezvenoj situaciji nije trebalo dogoditi«, izjavio je Horvat odgovarajući na upit novinara koliko će »invazija« na Liku pomoći HDZ-u da pobijedi.


Ministar Horvat je također nakon sastanka užeg kabineta Vlade ocijenio da ova nedjelja nije od presudnog značaja za Liku naglasivši kako Ministarstvo gospodarstva u Lici ima prejudiciranih projekata, te kako je to dio Hrvatske kojem je potreban proces revitalizacije, ne samo investicija u infrastrukturu već i revitalizacije poduzetništva i obrtništva.




Podsjetio je na ulaganje Ministarstva gospodarstva u sustav strukovnog obrazovanja, odnosno dodjelu gotovo 3020 stipendijskih ugovora visine od 9000 kuna, te dodjelu 10,5 milijuna kuna poduzetnicima koji sudjeluju u sustavu naukovanja. Za sljedeću godinu najavio je i povećanje stipendija s 9000 na 18.000 kuna, a za trgovačka društva i obrte koji će participirati u sustavu naukovanja sa 150 na 500 tisuća kuna,


Na pitanje o takozvanom projektu »Manhattan« gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Horvat je kazao da o tome nije imao prilike razgovarati s gradonačelnikom niti o tome puno zna.


No, dodao je da je s Bandićem razgovarao o Imunološkom zavodu te kazao da su »na stolu papiri koji kao i u puno drugih problematičnih ustanova i trgovačkih društava nude perspektivu za ozdravljenje«.


»Na koji ćemo se način prihvatiti tog posla i želje da Imunološki dobije novu konturu bez obzira hoće li to biti na sadašnjoj lokaciji ili nekoj drugoj, to je jedan od paralelnih procesa koji se u ovom trenutku događaju zajedno s modalitetom restrukturiranja brodogradilišta u Puli i Rijeci«, izjavio je Horvat.


Na novinarski upit komentirao je i slučaj zapošljavanja u Narodnim novinama, u kojima je navodno od 200 kandidata na natječaju zaposleno najmanje četvero HDZ-ovca .


»Ne zna kako ste do te informacije došli, ja do takve informacije nisam danas uspio doći, ne bih se usudio komentirati ako ne vidim vjerodostojan podatak, no ako je to točno nije dobro«, rekao je Horvat.