Tužba za klevetu

Hebrang zadovoljan: “Sud je povrdio da je Kujundžićev ratni put u potpunosti lažan”

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Putem suda uspio sam dokazati da je Kujundžićev ratni put u potpunosti lažan, zadovoljan je Andrija Hebrang



RIJEKA Sudski proces u kojem je ministar zdravstva Milan Kujundžić tužio Andriju Hebranga za klevetu završio je nepovoljno po aktualnog ministra zdravstva. Kujundžić je tužio Hebranga jer je ovaj izjavio kako se Kujundžić sa svojih preko 270 dana ratovanja u registru branitelja našao – preko veze.


No, sud je sad donio odluku kako Kujundžićeva tužba nema osnove, odnosno da je Hebrang govorio istinu.


– Ne smatram ovo svojom osobnom pobjedom, već pobjedom svih onih koji su se u to ratno doba punim srcem stavili na raspolaganje u obrani Hrvatske. Ovo je bio udar na cijeli registar branitelja…, kazao je dr. Andrija Hebrang za Dnevno.




Okidač da javno prokaže Kujundžića dogodio se, kaže Hebrang, onog trenutka kad je ministar smijenio ravnatelja KB Dubrava Tonija Kolaka, koji se, napominje, četiri godine nije vraćao s bojišnice.


– Kolak je tada potegnuo pitanje Kujundžićevog ratnog puta, a ja sam putem suda uspio dokazati da je taj ratni put u potpunosti lažan, zadovoljan je Hebrang.



Tvrdi kako je jedini dokaz Kujundžićeve pripadnosti braniteljskoj populaciji potvrda MORH-a prema kojoj je on od 20. siječnja do 15. listopada 1991. godine bio pripadnik dobrovoljačke oružane skupine Medveščak te je sudjelovao u oslobađanju vojarne.


– Ta potvrda je izdana ’97. i to u upravnom postupku koji je proveden uz dva svjedoka. Kao nekada, 45.-te. Međutim, on nikako nije mogao sudjelovati u oslobađanju vojarne.


Na sudu sam izvadio dokument koji potvrđuje da su sve vojarne bile oslobođene dva mjeseca nakon 15. listopada. Dakle, nakon što je Kujundžić završio svoju „braniteljsku karijeru”, ispričao je Hebrang za Dnevno.