Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
20. siječnja 2020.
Složni u namjerama

HSP AS podržao kandidaturu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2019. u 19:38 2019-11-14T19:38:08+01:00

»HSP AS bio je prva i jedina stranka s desnog političkog prostora koja je na predsjedničkim izborima 2014. podržala Kolindu Grabar-Kitarović te ovim današnjim činom želimo poslati jasnu poruku kako istim smjerom i istim očekivanim rezultatom - pobjedom predsjednice Grabar-Kitarović, namjeravamo nastaviti i dalje«, stoji u priopćenju

SISAK Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčević u četvrtak je na sjednici Predsjedništva stranke u Sisku donijela odluku da će na predstojećim izborima podržati Kolindu GrabarKitarović u utrci za drugi predsjednički mandat, priopćeno je iz stranke.

»HSP AS bio je prva i jedina stranka s desnog političkog prostora koja je na predsjedničkim izborima 2014. podržala Kolindu Grabar-Kitarović te ovim današnjim činom želimo poslati jasnu poruku kako istim smjerom i istim očekivanim rezultatom - pobjedom predsjednice Grabar-Kitarović, namjeravamo nastaviti i dalje«, stoji u priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Iz stranke navode da su se tijekom proteklog mandata nerijetko kao stranka razilazili u mišljenjima s predsjednicom Grabar-Kitarović, ali ne i u željama i stvarnim namjerama da Hrvatsku učine uspješnijom i prosperitetnijom.

Upravo zato, a imajući u vidu političke programe i ciljeve drugih kandidata, kažu iz HSP-a AS, »odluka da podržimo Kolindu Grabar-Kitarović i na ovim izborima za nas nedvojbeno predstavlja domoljubno, racionalno i pobjedničko opredjeljenje«.

Ističu da je njihova odluka također politički motivirana – »uklanjanjem bilo kakve mogućnosti koja bi i potencijalno dovela do povratka na bilo koju razinu vlasti Zorana Milanovića i njegovih suradnika, čije sjeme«, kako navode, »zasijanih ideoloških podjela, socijalnih nepravdi i ekonomski promašenih politika itekako osjećamo i danas, tri godine nakon što ga je hrvatski narod poslao u političku povijest«.

Iz HSP-a AS smatraju da bi takav mogući rasplet događaja »nedvojbeno, na ovaj ili onaj način, na parlamentarnim izborima doveo i SDP što bi u takvoj kombinaciji trajno narušilo budućnost Hrvatske po mjeri hrvatskih domoljuba«.

Iz svega navedenog, dodaje se u priopćenju, Kolindu Grabar-Kitarović smatraju najkompetentnijom i najsposobnijom za provođenje nacionalnih politika koje su najbliže političkim stavovima i djelovanjima HSP AS, ali i, kako procjenjuju, predstavljaju iskorak u hrvatsku budućnost, »a ne korak u tamnu jugoslavensku prošlost gdje nas neki silom žele ostaviti«.

Izbori za predsjednika Republike bit će održani u nedjelju 22. prosinca, odlučila je danas Vlada RH, a odluka stupa na snagu 21. studenoga odnosno s 22. studenim počinju teći svi rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.