Blaženka Divjak

HNS protiv Glunčića: Ministrica tvrdi da od politike ne živi te da stoji iza svega što je rekla

Hina

snimio Nenad Reberšak

snimio Nenad Reberšak

"Što se tiče procesa, startali smo s reformom strukovnog obrazovanja, škola za život i informatika idu od jeseni i to ni na koji način ne može zaustaviti izbor Ekspertne radne skupine. Tu je naglasak, na pozitivnim promjenama, a nije naglasak na osobama, i kad god to tako postavljamo, mislim da radimo dobar posao", rekla je Divjak.



ZAGREB – Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je rekla kako od politike ne živi niti je ikad živjela.


“Prije svega sam profesorica i znanstvenica, od politike ne živim niti sam do sada živjela. prema tome moja jedina motivacija je da se uvedu pozitivne promjene u školu i na fakultete, u znanost. Zato sam ovdje. To je moja motivacija”, izjavila je ministrica Divjak uoči sjednice Vlade RH.


“Što se tiče procesa, startali smo s reformom strukovnog obrazovanja, škola za život i informatika idu od jeseni i to ni na koji način ne može zaustaviti izbor Ekspertne radne skupine. Tu je naglasak, na pozitivnim promjenama, a nije naglasak na osobama, i kad god to tako postavljamo, mislim da radimo dobar posao”, rekla je Divjak.




Na pitanje novinara znači li to da ne popušta u svojim stajalištima, odgovorila je: “Sve što sam rekla, iza toga stojim”.


Hrvatska narodna stranka (HNS) u priopćenju objavljenom u srijedu ocijenila je da bi imenovanjem Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme, a obrazovna reforma, ističe, nema alternative.


Na čelo Ekspertne radne skupine bira se kompetentna i stručna osoba koja zadovoljava propisane kriterije, a Glunčić ne zadovoljava uvjete i otvoreno govori protiv reforme, napisali su iz HNS-a u priopćenju.


Stranka Hrast u srijedu je pak dala podršku imenovanju Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS), a ministricu Divjak optužili su da je “svojim agresivnim pristupom spremna zgaziti sve stručne argumente kako bi uvela bilo kakvu reformu i kako bi HNS to mogao prikazati svojom političkom pobjedom”.