20 godina od smrti

HDZ-ovci na Tuđmanovom grobu: ‘Njegovo djelo preveliko za patuljke koji pokušavaju profitirati od toga’

Hina

Ilustracija Davor Javorović / PIXSELL

Ilustracija Davor Javorović / PIXSELL



Franjo Tuđman ostavio je neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda, poručio je u utorak predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković nakon što je s HDZ-ovim izaslanstvom položio vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Mirogoju u povodu 20. obljetnice njegove smrti.


Plenković je novinarima izjavio kako su se na Tuđmanovom grobu okupili kao državni vrh, ali i kao brojni poštovatelji njegova djela, državničke uloge u presudnim trenucima za hrvatsku slobodu, neovisnost, demokraciju, oslobađanje okupiranih područja, mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja.


Poštovanje odaju, dodao je, i Tuđmanovom vrlo jasno zacrtanom smjeru razvoja hrvatskog društva u političkom, gospodarskom, socijalnom i međunarodnom pogledu.




“Dr. Tuđman je kao državnik, kao disident, kao povjesničar, kao zapovjednik, kao političar, a prije svega kao pobjednik ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda. Svojom mudrošću i znanjem iskoristio je prekretnički trenutak na europskom kontinentu kako bi hrvatskom narodu ostvario tisućljetni san slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske”, zaključio je Plenković.


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na pitanje je li HDZ izdao Franju Tuđmana, kako je nekidan kazao Škoro, kazao je: 


“To su ružne podvale nedostojne tih protukandidata, to su ljudi koji nikada u suštinu nisu razumjeli Tuđmanovu doktrinu. Danas to izgovaraju i čine to isključivo iz pokušaja političkih probitaka. Hrvatski narod prepoznat će tko su pravi nositelji Tuđmanovih ideja. HDZ je stranka dr. Franje Tuđmana, mi smo uvijek uz njegovu doktrinu, mi smo uvijek ovdje. Razumijemo njegov nauk, razumijemo sveobuhvatnost njegovih politika. Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara. Njegovo djelo toliko je veliko i preveliko za ove patuljke politike koji od toga pokušavaju profitirati”, naglasio je Jandroković, prenosi N1 televizija.