Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. ožujka 2019.
Čestitka predsjednice

Grabar Kitarović čestitala Dan antifašističke borbe

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2018. u 18:31 2018-06-21T18:31:09+02:00

Hrvatska predsjednica Kolinda Gabar-Kitarović čestitala je u četvrtak svim hrvatskim državljankama i državljanima Dan antifašističke borbe istaknuvši da su hrvatski antifašisti pozivom na borbu protiv fašističke okupacije zemlje 22. lipnja 1941. u šumi Brezovici započeli četverogodišnju borbu za narodnu slobodu i socijalna prava.

Svojim sudjelovanjem na strani Saveznika hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom. Proglašenjem Federalne Države Hrvatske i drugim odlukama ZAVNOH-a sačuvana je hrvatska državnost i postavljen temelj za proglašenje demokratske i neovisne Republike Hrvatske, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu.

Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim žrtvama tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata. Svim hrvatskim državljankama i državljanima srdačno čestitam Dan antifašističke borbe, istaknula je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Gabar-Kitarović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown