Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Oboren rekord

GRIPA UBIJA U sisačkoj bolnici desetoro pacijenata umrlo od posljedica te zarazne bolesti

Ilustracija / Snimio Roni BRMALJ
Ilustracija / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 16:45 2019-02-07T16:45:38+01:00

To je najveći broj umrlih od te zarazne bolesti u toj bolnici uopće. Svi umrli od posljedica gripe bolovali su i od drugih teških kroničnih bolesti, a zaraza virusom gripe zakomplicirala je stanje i dovela do smrti, rekao je ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović

SISAK U sisačkoj Općoj bolnici »dr. Ivo Pedišić« od posljedica gripe dosad je umrlo deset osoba, što je najveći broj umrlih od te zarazne bolesti u toj bolnici uopće, no stanje s gripom se postupno stabilizira, doznaje se u četvrtak iz bolnice.

Svi umrli od posljedica gripe bolovali su i od drugih teških kroničnih bolesti, a zaraza virusom gripe zakomplicirala je stanje i dovela do smrti, rekao je ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Na respiratorima u bolnici je još pet pacijenata koji su u teškom stanju zbog gripe i upale pluća. Ipak, istaknuo je dr. Dujmenović, stanje s gripom se postupno stabilizira i pritisak novooboljelih puno je manji nego prethodnih tjedana.

Još prije desetak dana na respiratorima je u teškom stanju bilo svakog dana i do 14 pacijenata. Budući da je bolnica pojavom gripe imala samo 11 respiratora, od Ministarstva zdravstva su posuđena još dva, a jedan je kupila Sisačko-moslavačka županija.

Unatoč povoljnijem stanju, u sisačkoj Općoj bolnici je još uvijek na snazi zabrana posjeta bolesnicima u svim bolničkim odjelima, a cjelokupno bolničko osoblje nosi maske.

Dr. Dujmenović i nadalje apelira na pacijente koji imaju zakazane termine za preglede ili pretrage, da odgode dolazak u bolnicu ukoliko nije riječ o hitnim slučajevima. Isto tako, ako pacijenti imaju i neki od simptoma gripe osigurat će im se novi termin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.