Raspad Amsterdamskog saveza

GLAS ŽALI ZBOG RASKIDA KOALICIJE Dat ćemo priliku IDS-u da pitanje Ivana Jakovčića prvo riješi unutar stranke

Tihomir Ponoš

Anka Mrak Taritaš / Snimio Denis LOVROVIĆ

Anka Mrak Taritaš / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ne navodi što je ispravna odluka, ali jasno je da bi Jakovčić na izbornoj llisti bio tretiran kao neispravna odluka. To se zaključuje i iz rečenice u kojoj GLAS navodi da ostaje otvoren i uključiv prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi se Hrvatskoj omogućila šansa izbora boljih i održivih rješenja od politike koju predstavlja i simbolizira HDZ



ZAGREB Nakon stranke Pametno i druga trećina Amsterdamske koalicije, stranka GLAS objavila je što misli o poziciji Ivana Jakovčića u slučaju “Uljanik”. U GLAS-u žale što su kolege iz Pametno donijele odluku o kraju koalicijske suradnje “na provm problemu koji je među partnerima nastao”.


Što se tiče “Uljanika” i pozicije Jakovčića GLAS je na sjednici predsjedništva stranke održanoj u četvrtak otvorio pitanje kandidature Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore. 


– Dogovorili smo se da ćemo dati priliku IDS-u da to pitanje prvo riješi unutar stranke. Mislimo da je to korektno ako ste s nekim u partnerskom odnosu i vjerujemo da će kolege iz IDS-a donijeti ispravnu odluku, navodi se u priopćenju.Ne navodi što je ispravna odluka, ali jasno je da bi Jakovčić na izbornoj llisti bio tretiran kao neispravna odluka. To se zaključuje i iz rečenice u kojoj GLAS navodi da ostaje otvoren i uključiv prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi se Hrvatskoj omogućila šansa izbora boljih i održivih rješenja od politike koju predstavlja i simbolizira HDZ.GLAS zaključuje da će i dalje biti dosljedna opozicijska stranka “koja će nastaviti raditi na okupljanju opozicije lijevog centra jer samo uključivost svih oporbenih stranaka i njihovo okupljanje može predstavljati branu rastućem desnom radikalizmu i modelu ortačkog kapitalizma koji Hrvatsku vuku na dno Europske unije”.