Poruka predsjednici i premijeru

Evo što su Mesić, Bebić i Sanader napisali u zajedničkom pismu državnom vrhu

P. N.

'Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava - NATO saveza. Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!', napisali su Mesić, Bebić i Sanader



Bivši predsjednik, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić te bivši premijer Ivo Sanader, poslali su 4. travnja 2019. godine predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću i premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo, javlja televizija N1.


Otvoreno pismo Mesić, Bebić i Sanader zato što nisu bili pozvani na svečanost obilježavanja desete godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u. Pismo je poslano 4. travnja, isti dan kad je Sanader završio u Remetincu.


Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:




“Poštovani!


Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10-tu obljetnicu članstva u NATO savezu.


Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.


Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon Domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.


Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava – NATO saveza.


Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!


Srdačno Vam čestitamo 10-tu obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.


Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.


Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika”, stoji u pismu koje potpisuju Mesić, Bebić i Sanader.