Prognoza

EPK = Europska prijestolnica kiše: Riječani, sunčane naočale vam neće tako brzo trebati :(

Hina

Foto: M: ANIČIĆ

Foto: M: ANIČIĆ

Izgleda da je ono sunce postavljeno na Korzu koje odbrojava vrijeme do početka godine Europske prijestolnice kulture jedino sunce koje ćemo gledati narednih dana



Bit će oblačno s kišom te lokalno izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom, obilne oborine bit će ponajprije na sjevernom Jadranu, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.


Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na udare povremeno i jak.


U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati bura. Najviša temperatura u gorskim i središnjim krajevima od 12 do 16, a drugdje između 18 i 23 stupnjeva Celzijusovih.




Za područje Rijeke prognozira se da bi kiša trebala padati bez prestanka do sutra poslijepodne nakon čega nas očekuej nekoliko dana promjenjivog vremena.


Od početka sljedećeg tjedna karte pokazuju – kišu, tako da iskoristite malo suhog vremena za vikend. 


Izgleda da je ono sunce postavljeno na Korzu koje odbrojava vrijeme do početka godine Europske prijestolnice kulture jedino sunce koje ćemo gledati narednih dana.


DHMZ


DHMZ



DHMZ


DHMZ



Izvješće HAK-a kaže kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, dijelu Dalmacije te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, mogući su odroni, a zbog povremeno jakih pljuskova ponegdje se na kolniku zadržava veća količina vode pa vozače iz Hrvatskog autokluba (HAK) savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.