Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
28. siječnja 2020.
Napad u Afganistanu

Dvojica ranjenih hrvatskih vojnika izvan životne opasnosti, priprema se njihov povratak kući

Foto MORH
Foto MORH
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2019. u 17:41 2019-07-24T17:41:36+02:00

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu, koji su stradali rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, stabilno su i izvan su životne opasnosti, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Svi ostali pripadnici 10. Hrvatskog kontingenta su dobro i ne nalaze se u neposrednoj opasnosti.

Tijekom dana, o izvanrednom događaju i stanju u području misije potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov razgovarali su sa zapovjednikom NATO misije „Resolute Support“ generalom Austinom Scott Millerom koji je izrazio sućut povodom stradavanja hrvatskog vojnika.

Također, razgovarali su o ozlijeđenim pripadnicima Hrvatskog kontingenta koji se nalaze na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu. Razgovarali su i o intenzivnim pripremama za transport poginulog pripadnika i dvojice ozlijeđenih pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatsku.

Tijekom sutrašnjeg dana u Afganistan će krenuti tim Ministarstva obrane i Oružanih snaga na čelu sa zapovjednikom Zapovjedništva specijalnih snaga briganim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetio ozlijeđene pripadnike te pružio podršku ostalim pripadnicima Hrvatskog kontingenta, kažu u MORH-u

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze