Sramoćenje u Barceloni

Dječaci iz Dalmacije pobjedu na utakmici slave vičući ‘Za dom spremni’ pred malim Srbima

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Peđa Grbin

Foto Screenshot Facebook Peđa Grbin



Društvenim mrežama proširila se snimka koju je dobio i na Facebooku objavio saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin, a koja prikazuje skupinu malih nogometaša iz Dalmacije, kako u društvu starijeg muškarca, najvjerojatnije svog trenera izvikuju ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.


Trener i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji će način vikati ustaški pozdrav.


– On viče za dom, mi spremni, kaže jedan od dječaka, nakon čega mu se pridružuju ostali.




Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerojatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav.


“On viče Za dom, mi spremni”, kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.


Grbin nije znao odakle snimka potječe, no ubrzo se doznalo da je riječ o mladim nogometašima NK Poljičanina iz Srinjina, mjesta smještenog između Splita i Omiša. 


Oni su nastupili na turniru u Barceloni, a u finalu su igrali protiv vršnjaka iz jednog kluba iz Srbije. Radi se o dječacima uzrasta od 10 do 13 godina.


Predsjednik NK Poljičanina Nikola Mužinić za Index je izjavio da su se hrvatska i srpska djeca družila nakon odigranog finala.


– Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku, rekao je Mužinić za INdex.


Na pitanje zašto su dječaci uzvikivali taj poklič, Mužinić je dgovorio samo: ‘Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi’. Isti odgovor uslijedio je i na pitanje novinara Indexa tko je muškarac na snimci s dječacima.