Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Divjak: Otkrivene još dvije krivotvorene isprave, lažni profesor i lažni vozač radili u obrazovnim ustanovama

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač«, stoji u izjavi



ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u ponedjeljak na svom facebooku da su otkrivene još dvije krivotvorene isprave, jedna kod osobe koja je od 2015. godine s krivotvorenom diplomom fizike i tehnike radila u osnovnoj školi, a druga je s lažnom ispravom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.


Divjak je napisala kako su nakon 50 radnih dana, otkako je identificirana prva prijevara i pokrenuta inicijativa za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkrili ukupno deset lažnih isprava.


»Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač«, stoji u izjavi.




Dodala je da obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.


»Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno«, poručila je Divjak.