Vremenska prognoza

Danju toplije, navečer kiša na sjevernom Jadranu i snijeg u Gorskom kotaru. Za sav promet otvorene autoceste A1 i A6

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Navečer ponegdje na sjevernom Jadranu kiša, u Gorskom kotaru kiša pa snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju



ZAGREB Djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito i danju toplije, u drugom dijelu dana sa zapada postupni porast naoblake, a navečer ponegdje na sjevernom Jadranu kiša, u Gorskom kotaru kiša pa snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.


Zapuhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a u Slavoniji i Baranji jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo i južni vjetar u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 3 do 7, a na Jadranu od 9 do 13 stupnjeva Celzijusovih.


Za sav promet otvorene su autoceste: A1 Sveti Rok – Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste Karlovac-Knin (DC1) i Vrbovsko-Delnice-Rijeka (DC3), Jadranska magistrala (DC8) Bakar– Sveta Marija Magdalena, zatim državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Gračac-Obrovac (DC27) te Paški i Krčki most, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK) u nedjelju ujutro. 




Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Na dionicama autocesta vozi se uz ograničenje brzine: A1 između Zagreba i Karlovca i A5 Đakovo-Sredanci. 


Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Za sav promet zbog mećave zatvorena je državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).


Na graničnom prijelazu Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (iz sigurnosnih razloga). Na graničnom prijelazu Županja (Orašje) na ulaz se čeka 15 minuta.