Discipliniranje u HDZ-u

Đakić i ekipa su se povukli: Odbor za veterane povukao sve amandmane na zakon o blagdanima

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Đakić je na Klubu bio eksplicitan da će podržati zakon. Do 14. studenoga još ima vremena, a stav Kluba je da se podrži zakon i odluka stranke, koja se jasno odredila prema ovom zakonu“, kazao je Bačić.



ZAGREB – Saborski Odbor za ratne veterane povukao je u petak svih pet amandmana koje je podnio na Vladin zakonski prijedlog o blagdanima, dakle i onaj po kojem bi državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja postao spomendan i radni dan.


Zaključak o povlačenju amandmana Odbor je donio na svojoj telefonskoj sjednici, razmatrajući svoje Izvješće s rasprave o spomenutom zakonu koja je održana prije dva dana, u srijedu 6. studenoga.


Da će Odbor povući svoje amandmane ranije je najavio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, izvijestivši novinare da je predsjednik Odbora Josip Đakić na sjednici HDZ-ova Kluba rekao kako će u potpunosti podržati Vladin prijedlog Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, kao i ostali članovi Odbora.




“Đakić je na Klubu bio eksplicitan da će podržati zakon. Do 14. studenoga još ima vremena, a stav Kluba je da se podrži zakon i odluka stranke, koja se jasno odredila prema ovom zakonu“, kazao je Bačić.


No, Stevo Culej, HDZ-ov član Odbora za ratne veterane, je na pitanje hoće li povući amandman neodređeno rekao “još ništa ne znam” te da će vidjeti hoće li glasovati za Vladin prijedlog.


“Na Klubu je bila rasprava o tome, ali za mene još nije završena”, izjavio je Culej.