NASTAVA NA DALJINU

DRŽAVNA MATURA NA TELEVIZIJI Učenici će subotom ujutro gledati pripremu za polaganje ispita

Hina

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Program će se emitirati svake subote od 9.30 do 11.30 sati, a namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature



ZAGREB – Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u suradnji s RTL-om pokreće novi edukativni program “Matura na RTL2” koji se počinje emitirati u subotu, 28. ožujka u 9.30 sati, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo.


Program će se emitirati svake subote od 9.30 do 11.30 sati, a namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.


Prva Matura na RTL2 odnosit će se na pripreme za maturu iz hrvatskoga jezika, pa će tako nastavnici hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi.




Naglasak će biti na primjerima i analizama različitih vrsta eseja, savjetima kako napisati dobar esej, a maturante će se upozoriti i na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju.


“Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni”, rekla je tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.


Predsjednik uprave RTL-a Hrvatska Marc Puškarić istaknuo je da su u toj televizijskoj kući iznimno ponosni što mogu dati podršku Ministarstvu znanosti i obrazovanja u ovom projektu. “S ovim programom RTL2 u potpunosti posvećuje svoje jutarnje termine obrazovanju”, rekao je Puškarić.


Iz Ministarstva podsjećaju da je za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole online te da svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju.


Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w, YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw te televizijskim programima HRT3, SPTV i RTL2.


Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan, ističu iz MZO.