Ne posustaje

DALIĆ NEMA NAMJERU ODSTUPITI ‘Voljela bih ja vidjeti i vaše mailove. Sigurno su zanimljivi’

P. N.

Foto L. Stanzl / PIXSELL

Foto L. Stanzl / PIXSELL

Biti s nekim u mail korespondenciji ne govori ništa o povezanosti. Dnevno komuniciram s puno ljudi. Imam tisuće mailova i korespondenciju vršim s četiri mail adrese, nije se dala Dalić, koja tvrdi da se stvari vade iz konteksta



Potpredsjednica Vlade Martina Dalić izjavila je malo prije kako nakon ‘afere Hotmail’ nema namjeru podnijeti ostavku. Ne misli ni da je izgubila povjerenje koalicijskih partnera.


– Zašto mislite da sam izgubila povjerenje koalicijskih partnera? Sastanci s njima se održavaju redovno. Postoji razgovor o svim temama, odvratila je na novinarsko pitanje.


Upitana je zašto je rekla neistinu da nema nikakve veze s Borisom Šavorićem.




– Točno je da je moja veza s njim nikakva – rekla je prvo, pa dobila protupitanje kako se u to uklapa slanje maila s dogovorom oko “večere u niskoprofilnom restoranu”.


– Gospodin Šavorić je, kao što sam već rekla, bio jedan od onih koji je konzultiran tijekom izrade zakona. A kao što sam rekla prilikom sjednice saborskog Odbora, moja veza s njim je nikakva. Upoznala sam ga u kontekstu političkog dogovora da se u potrazi za rješenjem krize konzultiraju nezavisni stručnjaci. Biti s nekim u mail korespondenciji ne govori ništa o povezanosti. Dnevno komuniciram s puno ljudi. Imam tisuće mailova i korespondenciju vršim s četiri mail adrese, nije se dala Dalić, koja tvrdi da se stvari vade iz konteksta.


– Ova cijela rasprava, koja se sada vodi, vadi stvari iz konteksta. Zbog činjenice da su mediji došli do nekih mailova, hrane se najniže strasti. Meni bi bilo zanimljivo vidjeti sadržaj vaših mailova i sigurno bi tu i za mene i širu javnost bilo zanimljivih stvari, poručila je novinarima. 


Tvrdi da joj nije nikakav problem dođe li do provjere DORH-a.


– Samo sam radila na iznalaženju rješenja za najveću krizu koja je Hrvatsku pogodila od osamostaljenja. Sve oko stvaranja zakona sam radila u dogovoru i u konzultacijama dvaju koalicijskih partnera. Želim vas ponovo uputiti na zdrav razum. Tu se ne radi o mom projektu već problemu koji je zadesio Hrvatsku i potezu odgovornih nositelja vlasti. Ovdje se kontinuirano radi da se napadima na vladu pokušavaju obraniti interesi nekih interesnih skupina, uključujući i samog vlasnika. Osobno sam već mjesecima izložena osobnoj harangi od strane bivšeg vlasnika. To je mnoštvo laži upućeno na moj račun. a sve se prenosi bez ikakve odgovornosti javne riječi, dodala je Dalić i napomenula da su navodni SMS-ovi koji su došli do Ivana Zvonimira Čička apsolutna krivotvorina i izmišljotina.