CRO DEMOSKOP Dok popularnost Škori i Milanoviću raste, potpora birača Kolindi Grabar Kitarović nastavlja padati

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Milanovića bi sada zaokružilo 24,8 posto ispitanika (prema 22,3 posto u srpnju), 5 postotnih poena više nego u lipnju, oko 2 posto više nego u srpnju.



ZAGREB – Da se predsjednički izbori održavaju sada Kolindu Grabar Kitarović zaokružilo bi najviše birača – 29,3 posto (prema 30 posto u srpnju), pokazuju rezultati istraživanja CRO Demoskop za kolovoz koje je za RTL radila agencija Promocija plus. No, potpora joj pada treći mjesec zaredom, a od lipnja do kolovoza izgubila je pet postotnih poena.


Istodobno, u istom razdoblju rastu i Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Milanovića bi sada zaokružilo 24,8 posto ispitanika (prema 22,3 posto u srpnju), 5 postotnih poena više nego u lipnju, oko 2 posto više nego u srpnju. Isti rast od lipnja do kolovoza bilježi Škoro, sada je na 18,5 posto potpore (prema 17,8 posto u srpnju).


Bivši sudac, sada europarlamentarac Mislav Kolakušić koji želi biti i predsjednik, bilježi pad potpore od dva postotna poena. Bira ga 12 posto ispitanika (prema 13,9 posto u srpnju). Potpora Ivanu Pernaru nešto raste – bira ga 3 posto birača (prema 2,8 posto u srpnju). Dalija Orešković najavila je da i ona želi na Pantovčak, no to želi tek 1,4 posto ispitanika.