Vremenska prognoza

Bura će navečer opet pojačati, no do petka možemo očekivati suho i sunčano vrijeme

P. N.

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELL



Danas će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Oblačnije na krajnjem jugu gdje još ponegdje meže biti kiše. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab. Na Jadranu će puhati većinom umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju i sjeverozapadnjak, a navečer će bura na sjevernom dijelu ponovno jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24 °C.


Zbog jake bure s olujnim udarima za područje Kvarnera na snazi je žuto upozorenje meteoalarma. 


Bure će ponovno prolazno biti u četvrtak. Uz nju će se većinom suho i sunčano zadržati do petka. Na žalost mnogih, za produljeni vikend slijedi jugo i porast vjerojatnosti za promjenljivije dane, ne samo na Jadranu, nego i na kopnu, gdje će do vikenda biti većinom još malo toplije nego sredinom tjedna, kada će, uz ponovno hladnija jutra, mjestimice biti i mraza i magle. Ali bit će i mnogo sunčanih sati, piše HRT.




U četvrtak na kopnu većinom sunčano te razmjerno vjetrovito, posebice u gorju, gdje će sjeveroistočnjak biti i jak. U petak će oblaka biti sve više, a u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice će pasti i malo kiše. Kiša će biti češća u subotu kada će se proširiti i na gorje, dok će je u sjevernim kopnenim krajevima biti rjeđe, a mnogima produženi vikend će vjerojatno posvuda završiti s više suha i sunčana vremena.


Na Jadranu četvrtak vjetrovit, ali i malo topliji, uz većinom sunčano vrijeme. U petak će bura u Dalmaciji okrenuti na jugo s kojim će biti sve više oblaka, povremeno i kiše, ponajviše u svježiju subotu kada će se naoblačenje proširiti i na sjever. Mjestimične kiše može još biti i u nedjelju, a u ponedjeljak je velika vjerojatnost većinom suhog vremena, pa i pretežno sunčanoga, uz ponovni porast temperature.