Sabor

Bunjac traži uvid u spis o elitnoj prostituciji: Koga je štitio Brkić?

Hina

Foto Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

»Zahtijevamo da se javnosti da na uvid sudski spis o takozvanoj elitnoj prostituciji da vidimo tko su bili klijenti i zaštitnici i koga je i zbog čega iz samog vrha vlasti štitio Milijan Brkić jer sasvim sigurno nije samoinicijativno djelovao u tom smjeru«, kazao je Bunjac iznoseći stajališta Kluba Živog zida i Snage



ZAGREB Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac zatražio je u četvrtak u Saboru uvid u sudski spis o elitnoj prostituciji kako bi se vidjelo koga je i zbog čega štitio Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora.


»Zahtijevamo da se javnosti da na uvid sudski spis o takozvanoj elitnoj prostituciji da vidimo tko su bili klijenti i zaštitnici i koga je i zbog čega iz samog vrha vlasti štitio Milijan Brkić jer sasvim sigurno nije samoinicijativno djelovao u tom smjeru«, kazao je Bunjac iznoseći stajališta Kluba Živog zida i Snage.


»O navedenoj aferi sve se zna još od 2011. i zanimljivo je da se upravo u ovom trenutku ti podaci ponovno recikliraju, a mađioničar Andrej Plenković ponovno obmanjuje javnost kada kaže da on ne zna što je radio njegov dojučerašnji glavni tajnik stranke«, dodao je.




Bunjac smatra da je napad na Milijana Brkića davno planiran, da Pleković želi eliminirati svoga stranačkog suparnika i da je stvorio paralelni obavještajni sustav »za preuzimanje potpune vlasti u državi« .


»Ne radi se o borbi protiv kriminala nego je pitanje tko je Plenkoviću poslušan, a tko nije«, ustvrdio je Bunjac i izrazio nadu da će za razliku od DORH-a i USKOK-a Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa očuvati neovisnost i odraditi posao te »poslati Andreja Plenkovića putevima Tomislava Karamarka«.