Susret s papom

Bozanić odlazi s Kaptola u Vatikan? Novi kardinal navodno će postati biskup Dražen Kutleša

P. N.

To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu sugovornici u Crkvi



Hrvatski biskupi završili su svoj pohod „Ad limina apostolorum“. Primio ih je zajedno i papa Franjo, a dvojicu biskupa i pojedinačno. Radi se o nadbiskupu, zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, koji je kod pape bio u četvrtak 15. studenoga, dok je dan kasnije primio porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu.


Večernji list objavio je danas da su susreti vrlo indikativni, obzirom na priče crkvenih kuloara o tome da će Bozanić otići s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a da će ga naslijediti upravo biskup Kutleša.


– To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to – kažu Večernjem sugovornici u Crkvi.


U šturoj agencijskoj informaciji pisalo je tek da je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao člana Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije te da je u razgovoru “između ostaloga, bilo riječi o blaženom Alojziju Stepincu, a kardinal je usto upoznao papu s pojedinostima Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kao i s pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu 2020.”