Novi biser zagrebačkog gradonačelnika

Bandić ustvrdio da će GUP biti usvojen i velikodušno oprostio novinarima koji su ga o tome pitali

Hina

Foto/Marin Tironi/PIXSELL

Foto/Marin Tironi/PIXSELL

»Vi mene zadirkujete, razgovarate s institucijom, čovjekom koji je na čelu Zagreba čak 20 godina i opraštam i vama i onima koji su vas poslali«, poručio je Bandić novinarima i dodao: »Samo čekajte i aplaudirajte, a ja vam kažem da će GUP biti uskoro«



ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u petak komentirati izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) koje ponovno nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva, ustvrdivši tek kako će »GUP biti uskoro« uz opasku: »Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko«.


Izmjene zagrebačkog GUP-a kojima bi se omogućila izgradnja tzv. Zagrebačkog Manhattana ponovno nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja jer drže da dokumentaciju i elaborat treba dopuniti i dodatno doraditi.


Novinari su komentar od Bandića zatražili u Hotelu Esplanade gdje je sudjelovao na predstavljanju programa ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, no za konkretan odgovor ostali su uskraćeni.




»Vi mene zadirkujete, razgovarate s institucijom, čovjekom koji je na čelu Zagreba čak 20 godina i opraštam i vama i onima koji su vas poslali«, poručio je Bandić novinarima i dodao: »Samo čekajte i aplaudirajte, a ja vam kažem da će GUP biti uskoro«.


Upitan o kućicama koje je, prema pisanju medija, na glavnom zagrebačkom trgu dodijelio tvrtki svog bivšeg vozača, uzvratio kako se »gradonačelnik time ne bavi«, dok je na pitanje zašto Zagreb nikada nije objavio natječaj za kućice za sajmove i manifestacije novinaru odgovorio da će »za to dobiti pisani odgovor«.