Martinje u Zagrebu

Bandić dodijelio 51 kućicu na glavnom zagrebačkom trgu tvrtki svojeg bivšeg vozača

Hina

Foto Marin Tironi / PIXSELL

Foto Marin Tironi / PIXSELL

U Zagrebu se ovih dana u povodu Martinja održava događaj nazvan »Martin je u Zagrebu«, a na kojem se predstavljaju vinari. Tim povodom je gradonačelnika Milan Bandić donio zaključak da se čak 51 drvena kućica na Trgu bana Jelačića dodijeli tvrtki Eko sajam



Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodijelio je 51 kućicu na glavnom zagrebačkom trgu tvrtki Eko sajam j.d.o.o. u kojoj je direktor Zdravko Krajina, koji je nekad radio kao gradonačelnikov vozač i to po ukupnoj cijeni od 10.500 tisuća kuna, piše u srijedu Jutarnji list.


U Zagrebu se ovih dana u povodu Martinja održava događaj nazvan »Martin je u Zagrebu«, a na kojem se predstavljaju vinari. Tim povodom je gradonačelnika Milan Bandić donio zaključak da se čak 51 drvena kućica na Trgu bana Jelačića dodijeli tvrtki Eko sajam j.d.o.o., čiji je direktor upravo Krajina, dok je njezina vlasnica, pak, E. Krajina, navodi dnevnik.


Taj zaključak kojim se tvrtki Eko sajam dodjeljuju kućice i četiri ugostiteljska stola potpisao je sam gradonačelnik Bandić 28. listopada ove godine.


Radi se o tvrtki koja posljednjih godina ostvaruje prihode od – 2018. godine 321,8 tisuća kuna (dobit 67,2 tisuće kuna) pa 2017. godine 402,4 tisuće kuna (31,9 tisuća kuna) dok je primjerice ranijih godina, 2016. ostvarila prihod od 238 tisuća kuna (dobit 33,5 tisuća kuna), pa 2015. godine 220,7 tisuća kuna (dobit od 6.500 kuna).Jutarnji podsjeća da je svjedočeći u aferi Agram Krajina prvo priznao da je službenim automobilom Grada mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića vozio na svinjokolju Bandićeve sestre u Grude, da bi krajem rujna promijenio iskaz i tvrdio da ih je povezao samo usput.

Ovo nije prvi put da je gradonačelnik Bandić nešto dodijelio tvrtki Eko sajam jer im je svake od protekle tri godine dodijelilo 10.000 kuna bez PDV-a za sudjelovanje u zakupnini na spomenutoj manifestaciji »Martin je u Zagrebu«, donosi Jutarnji list.