Pesimistična prognoza

Bandić: ”Vlada ne može donijeti drugu odluku nego stečaj Uljanika, tako će i biti”

Hina

»Pa Trgovački sud se već, koliko znam, izjasnio. Ja mogu reći, koliko ja imam političkog iskustva, Vlada ne može donijeti drugu odluku nego stečaj. To će tako i biti«, rekao je Bandić



 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je u subotu da Vlada ne može donijeti drugu odluku nego stečaj Uljanika, te ustvrdio da će to tako i biti.


»Pa Trgovački sud se već, koliko znam, izjasnio. Ja mogu reći, koliko ja imam političkog iskustva, Vlada ne može donijeti drugu odluku nego stečaj. To će tako i biti«, rekao je Bandić novinarima na pitanje smatra li da premijer Andrej Plenković »produljuje agoniju radnika samim time što se uopće jasno ne izjašnjava o stečaju«.Bandić je najavio da će Uljanik biti prva tema njegove konferencije za novinare idući tjedan na kojoj će govoriti Ljubo Jurčić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić i potpredsjednica njegove stranke Ana Stavljenić Rukavina. Kaže da će to biti »posjećenija presica nego ona da je Drugi svjetski rat završio«.

»Bit će tako intrigantan poziv da ćete doći svi. Bilo bi posla i za Državno odvjetništvo, i za reviziju državnu i za neke stranke koje su to činile godinama jer Uljanik i 3. maj se nije slučajno dogodio.To se dogodilo pod okriljem i pokrićem stranaka koje su trebale biti odgovornije, koje su imenovale te uprave. Nećemo se zadovoljiti samo s hapšenjem uprave jer je te uprave netko morao postaviti, netko je morao nadzirati, netko je morao kontrolirati i gdje su tu državne institucije, gdje su tu stranke koje su vladale Rijekom, Istrom i Hrvatskom«, rekao je Bandić.


Na pitanje kako komentira današnju prosvjednu šetnju na Črnomercu te misli li da Grad Zagreb pretjeruje u »betonaži javnih površina« u gradu, Bandić kaže da »uvijek jedni prosvjeduju, a jedni delaju«.»I neka prosvjeduju, to je demokratsko pravo svakoga da prosvjeduje, kao što je nama demokratsko pravo da delamo. Mene ne može zapasti da prosvjedujem«, rekao je odgovarajući na pitanja novinara u Koncertnoj dvorani »Vatroslava Lisinskog« gdje je njegova stranka obilježila 4. godišnjice svoje stranke i predstavila kandidate za EU izbore.