Repovi otprije 9 godina

BANDIĆEV ‘AMANET’: SDP mora platiti 9 milijuna kuna: ‘Žalit ćemo se na presudu, ovo je presedan’

Tihana Tomičić

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

SDP je odluku Visokog trgovačkog suda primio 22. siječnja ove godine, što znači da im od toga datuma počinje teći rok od 15 dana u kojem SDP može dobrovoljno podmiriti dug, a saznaje se da je SDP-u bila ponuđena nagodba, odnosno da podmire samo glavnicu, ali u SDP-u za to nisu htjeli čuti, pa je stigla tužba



Prema odluci Visokog trgovačkog suda, SDP će morati podmiriti troškove predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. godine, i to u iznosu od 4,3 milijuna kuna, što se u međuvremenu s kamatama i sudskim troškovima udvostručilo.


SDP je odluku Visokog trgovačkog suda primio 22. siječnja ove godine, što znači da im od toga datuma počinje teći rok od 15 dana u kojem SDP može dobrovoljno podmiriti dug, a saznaje se da je SDP-u bila ponuđena nagodba, odnosno da podmire samo glavnicu, ali u SDP-u za to nisu htjeli čuti, pa je stigla tužba.


SDP je čak u prvome stupnju dobio spor, ali je ipak na kraju presuđeno na njihovu štetu. Radilo se o zadnjoj kampanji na lokalnim izborima u kojoj je SDP istaknuo Milana Bandića kao svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba.Poštovani predstavnici medija,




Presudu su danas potvrdili i na Ibleru, navodeći da će svakako u predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH.


– U postupku koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Zagrebu povodom tužbe Televizije Sljeme d.o.o. u prvostupanjskom postupku donesena je 27. ožujka 2015.g. presuda u korist tuženika, Socijaldemokratske Partije Hrvatske, kojom se odbija zahtjev tužitelja da tuženik isplati 4.356.442,43 kn. Povodom žalbe tužitelja nad kojim je u međuvremenu Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 16.01.2017. godine otvorio stečajni postupak, Visoki Trgovački sud Republike Hrvatske je donio 4. siječnja 2018.g. presudu kojom je preinačio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu, a kojom se usvaja tužbeni zahtjev Televizije Sljeme d.o.o. na temelju kojeg bi SDP trebao isplatiti sporni iznos od 4.356.442,43 kn. SDP je zaprimio presudu putem odvjetničkog ureda 25. siječnja 2018., te će u zakonom predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH, navode iz SDP-a, dodajući mišljenje da se “dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje”.