Merkel i poljoprivreda

Andrej Plenković u dvodnevnom radnom posjetu Njemačkoj

Hina



Hrvatski premijer Andrej Plenković dolazi u četvrtak u dvodnevni radni posjet Njemačkoj tijekom kojeg će prvog dana razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel te nazočiti svečanom otvorenju poljoprivrednog sajma Zeleni tjedan na kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.


Premijer Plenković s kancelarkom Merkel razgovarat će u četvrtak poslijepodne o bilateralnim pitanjima te programu i prioritetima šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, uz naglasak na glavne teme šestomjesečnog predsjedanja poput pregovaračkog okvira za buduće odnose EU-a i Velike Britanije te višegodišnjeg financijskog okvira EU-a.


Trebalo bi se razgovarati i o pripremama za sastanak na vrhu EU-a i zemalja zapadnog Balkana koji bi se u svibnju trebao održati u Zagrebu.




U toku večeri Andrej Plenković bi trebao nazočiti svečanosti otvorenja vodećeg svjetskog poljoprivrednog sajma Zeleni tjedan na kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.


Na svečanosti otvorenja bit će i njemačka ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner (Kršćansko-demokratska unija, CDU) kao i njezina hrvatska kolegica Marija Vučković te hrvatski ministar gospodarstva Darko Horvat.


U petak ujutro premijer Plenković će zajedno s Julijom Kloeckner, Marijom Vučković i službeno otvoriti Zeleni tjedan.


Ovogodišnji Zeleni tjedan bilježi rekordan broj izlagača od njih 1.800 iz 72 zemlje.


Na hrvatskom štandu će se pod sloganom »Kultura agrikulture« u organizaciji Hrvatske gospodarske komore svojim proizvodima predstaviti pedesetak izlagača.