Zračna luka Dubrovnik

American Ailines pokrenuo jedinu redovnu zračnu liniju između Hrvatske i SAD-a

P. N.

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Novi letovi na relaciji zračna luka Dubrovnik (DBV) i međunarodna zračna luka Philadelphia (PHL) bit će na rasporedu tri puta tjedno tipom zrakoplova Boeing 767-300 od 8. lipnja do 29. rujna 2019. Tijekom rujna bit će dodan četvrti let tjedno kako bi se zadovoljila potražnja korisnika za putovanjima između ovih dviju zemalja



DUBROVNIK Najveći svjetski zračni prijevoznik, American Airlines, danas je pustio u promet jedinu redovnu zračnu liniju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.


Novi letovi na relaciji zračna luka Dubrovnik (DBV) i međunarodna zračna luka Philadelphia (PHL) bit će na rasporedu tri puta tjedno tipom zrakoplova Boeing 767-300 od 8. lipnja do 29. rujna 2019. Tijekom rujna bit će dodan četvrti let tjedno kako bi se zadovoljila potražnja korisnika za putovanjima između ovih dviju zemalja.


 




„Naš novi let za Dubrovnik osigurava izravan pristup Sjedinjenim Američkim Državama, kao i stotinama dodatnih veza iz Philadelphije do gradova diljem Sjeverne Amerike“, rekao je Richard Muise, direktor europskog ogranka American Airlinesa.


„S više od 200 mjesta dostupnih na svakom letu, od poslovnog razreda (Flagship Business) i posebnog ekonomskog razreda (Main Cabin Extra) do ekonomskog razreda (Main Cabin) i osnovnog ekonomskog razreda (Basic Economy), imamo ponudu za svaki budžet, kao i mrežu koja će dovesti korisnike na željena odredišta.“


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ



 


PHL najveće je američko čvorište na sjeveroistoku Sjedinjenih Država s preko 420 dnevnih letova u više od 120 odredišta diljem SAD-a, Kanade, Meksika i Kariba. PHL je projektiran za jednostavna presjedanja i carinske postupke za međunarodne putnike.


Za klijente poslovnog razreda (Flagship Business) i elitne članove AAdvantage programa vjernosti, PHL također ima četiri vrhunska salona Admirals Club, a uskoro se otvara i salon Flagship First Class Lounge. Sve zračne linije American Airlinesa između Europe i Sjeverne Amerike dio su partnerstva Atlantic Joint Business s prijevoznicima British AirwaysIberia i Finnair, čime je omogućeno iskustvo nesmetanog putovanja s više mogućnosti letova za klijente koji putuju između tih dviju regija.


 


„Dubrovnik kao jedan od najvećih turističkih bisera Hrvatske i SAD kao jedno od najznačajnijih dalekih emitivnih tržišta sada su povezani direktnim letom što će omogućiti još snažniju turističku, ali i poslovnu razmjenu između naših zemalja. Zahvaljujem svima koji su, uz Ministarstvo turizma, radili na uspostavi povijesne direktne avio linije Philadelphia – Dubrovnik te se nadam kako će dobra popunjenost na ovoj liniji rezultirati odlukom o produženju sezone letenja te uspostavom dodatnih novih direktnih avio linija između SAD-a i Hrvatske“, izjavio je ministar Cappelli povodom slijetanja inauguracijskog leta American Airlinesa na liniji Philadelphija – Dubrovnik.


Američki Boeing 767-300 ima 209 sjedala, od kojih 28 u poslovnom razredu (Flagship Business), 21 u posebnom ekonomskom razredu (Main Cabin Extra) i 160 u ekonomskom razredu (Main Cabin). Posebni ekonomski razred (Main Cabin Extra) pruža do 15 centimetara više prostora za noge, a svako sjedalo zrakoplova ima priključke za napajanje i pristup besplatnim zabavnim sadržajima, uključujućistotine sati filmova, televizije i glazbe, kao i Wi-Fi tijekom leta.


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ / PIXSELL


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ / PIXSELL



Značajke poslovnog razreda (Flagship Business) uključuju ležeći položaj, sva sjedala do prolaza, luksuzne setove This is Ground i obroke koje priprema kuhar te nagrađivana vina. U okviru poslovnog razreda (Flagship Business) također se na korištenje dobivaju tableti u koje su prethodno učitani najnoviji programi. Klijenti osnovnog ekonomskog razreda (Basic Economy) koriste se pogodnostima najnižih cijena prijevoznika American Airlines, koje su konkurentne tarifama niskobudžetnih prijevoznika, a istodobno uživaju u jedinstvenoj mreži zračnog prijevoznika, boljoj ponudi ekonomskog razreda i sjajnoj korisničkoj usluzi.


 


American Airlines širi svoju međunarodnu mrežu te je u posljednjih pet godina uložio više od 28 milijardi dolara u svoje ljude, proizvode i flotu. Riječ je o najvećem ulaganju jednog prijevoznika u povijesti komercijalnog zračnog prijevoza u tom razdoblju. Godine 2019. zračni prijevoznik pokrenuo je devet novih linija prema Europi i opslužuje do tri nova odredišta, uključujući Dubrovnik, Bolognu i Berlin.


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ / PIXSELL


U dubrovacku zracnu luku u Cilipima jutros je sletio zrakoplov na letu AA148 American Airlinesa / Foto Grgo JELAVIĆ / PIXSELL