Ministar rada

Aladrović kaže da su sindikatima nudili više prije, ali i da se razmišlja da se plate dani provedeni u štrajku

P. N.

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Što se tiče dana provedenih u štrajku, razmišljamo da ih platimo, ali vidjet ćemo i kasnije što možemo očekivati od tih razgovora i koliko taj štrajk ima smisla - rekao je Aladrović i doda da je u pregovorima nuđeno 4 posto, više nego što je sad



Ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović, uoči sjednice Vlade komentirao je odluke na jučerašnjem koalicijskom sastanku o povećanju plaća učiteljima i nastavnicima.


– Vrlo je intenzivno traženje onoga što su na početku započeli, mi ćemo doći s ponudom pa ćemo vidjeti. Tražili su razgovor, razgovor će imati, rekao je Aladrović za N1 televiziju.


Upitan hoće li biti plaćeni dani u štrajku, Aladrović je rekao da nikom nije potrebno dodatno zaoštravanje situacije.




– Što se tiče dana provedenih u štrajku, razmišljamo da ih platimo, ali vidjet ćemo i kasnije što možemo očekivati od tih razgovora i koliko taj štrajk ima smisla – rekao je Aladrović i doda da je u pregovorima nuđeno 4 posto, više nego što je sad.


– To je odbijeno i bilo je formulirano u kontekstu dodatka koji bi bio dio granskog kolektivnog ugovora. Jučer se ponudilo dva posto – rekao je Aladrović, dodavši da Vlada ima u planu do 30. lipnja iduće godine urediti cijeli sustav plaća.