Fantastično rješenje

‘Ako se netko razboli, nećemo glasovati’: Jandroković se mudro dosjetio kako će HDZ doskočiti labavoj većini

Hina

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL

Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali je jasna poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega, kaže Jandroković



 Vladajuća većina nastavlja normalno raditi bez obzira ima li 77 ili 76 zastupnika, a HDZ je spreman na sve scenarije, što uključuje i izbore, izjavio je u srijedu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem.


Što se nas tiče stanje je stabilno i nastavljamo s radom, rekao je Jandroković i poručio novinarima da to također pitaju koalicijske partnere s kojima će se održati sastanak danas u podne..


Mi smo skoro dvije godine na vlasti, prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali smo preko 80 zastupnika vladajuće većina, i to je bilo najnestabilnije razdoblje, kazao je Jandroković.




Nakon toga imali smo 78 mjesta i radili smo normalno, pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, šest mjeseci bez ikakvih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 76 ili 77, mi imamo svoje zadane ciljeve politike koje provodimo, dodao je.


Na pitanje novinara kako će većina funkcionirati »kad se netko razboli« odgovorio je: »Ako se netko razboli nećemo glasovati«.


Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali je jasna poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega, kaže Jandroković.


Uvijek smo u stanju pripravnosti, najveći smo po rezultatima na parlamentarnim izborima, na izborima za lokalna tijela vlasti, financijski smo konsolidirani, napravili smo novu organizaciju središnjice, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama, dakle naša transformacija iz regularnog u izborno sanje traje jedan dan, ustvrdio je Jandroković, koji također obnaša dužnost glavnog tajnika HDZ-a.