Agrokor

Tisak povećava plaće za gotovo 90 posto zaposlenih, svakom radniku 416 kuna više mjesečno

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

»Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine«, navodi se u priopćenju izvanredne uprave Agrokora



ZAGREB Tisak je povećao plaće za gotovo 90 posto svojih zaposlenika, i to u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje će stupiti na snagu od veljače, objavljeno je u ponedjeljak iz Agrokora.


»Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine«, navodi se u priopćenju izvanredne uprave Agrokora.


Povećanje plaće u najvećem maloprodajnom lancu kioska »izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionalizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge«.




Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1.500 kuna, svi zaposlenici Tiska će u ovoj godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća, ističe se u priopćenju.


U planu su, kako se navodi, i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike, a kojima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će, uz plaću, ostvariti i sva prava zajamčena u kolektivnom ugovoru.


»Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad«, izjavio je u priopćenju predsjednik uprave Tiska Danko Duhović.