Konditorski div

Skupština Kraš-ESOP-a protiv sklapanja sporazuma sa Mesnom industrijom Braća Pivac

Hina

Zbog objava o zanimanju za dionice i preuzimanjem Kraša, dionica te kompanije prošlog je tjedna bila najtrgovanija na Zagrebačkoj burzi,



 Skupština društva Kraš-ESOP u ponedjeljak je glasovala protiv prijedloga odluke o sklapanju sporazuma o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac, objavio je Kraš na Zagrebačkoj burzi, a u izjavi za novinare to je potvrdila i prokuristica Kraš-ESOP-a Zrinka Vrhovski.


Skupština Kraš-ESOP-a u ponedjeljak je raspravljala o prijedlogu zajedničkog djelovanja s »Braćom Pivac«, te je jednoglasno odlučila da neće sklopiti navedeni Sporazum o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac iz Vrgorca.


»Takva je odluka donesena nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasovanje protiv predložene odluke nemogućnost društva Kraš-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s tom Mesnom industrijom, osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.«, izjavila je nakon skupštine Zrinka Vrhovski.




Napominje i da je tijekom rasprave na Skupštini ponovljen stav svih članova Kraš-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju njihovog osnivanja i postojanja, a to je očuvanje sudjelovanja radnika Kraša d.d. – dioničara, u vlasničkoj strukturi Kraša.


Time se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika Kraša., kao članova Kraš-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije, poručuju u ponedjeljak iz Kraš-ESOP-a.


Zbog objava o zanimanju za dionice i preuzimanjem Kraša, dionica te kompanije prošlog je tjedna bila najtrgovanija na Zagrebačkoj burzi, te je kraj tjedna dočekala sa 17,65 posto višom cijenom ili 1.000 kuna po dionici, dok joj se tijekom prošlog tjedna cijena kretala u rasponu od 830 do rekordnih 1.090 kuna.


Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. rujna kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.


Kraš je prošloga tjedna izvijestio da Kappa Star Limited nema namjeru objavljivanja dobrovoljne ponude za tu kompaniju. Ta ciparska tvrtka, u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, posljednjih je tjedana pojačano kupovala dionice Kraša, pa je prešla prag od 16 posto vlasničkog udjela u Krašu.