Odluka stečajnog suca

STEČAJ JE I FORMALNO OTVOREN: Stečajni upravitelj pulskog Uljanika ipak će biti istaknuti SDP-ovac

Orjana Antešić

snimio Antonio Bronić / REUTERS

snimio Antonio Bronić / REUTERS

Sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka...



Stečajni sudac u slučaju Uljanik brodogradilišta i formalno je otvorio stečaj nad pulskim škverom. Zanimljivo je da će stečaj nad pulskim brodogradilištem ipak provesti Riječanin, k tome još i istaknuti SDP-ovac – Loris Rak.


Očito, sudac Ivan Dujić nije uvažio zahtjeve Lorisa Raka, koji je tražio da se za stečajnog upravitelja imenuje osoba s prebivalištem u Puli, budući da je ovakav svoj zahtjev potkrijepio argumentom da je organizacijski takvo rješenje puno lakše za vođenje stečajnog postupka, a i troškovi bi, upozorio je, bili manji.


Loris Rak nam je potvrdio svoje imenovanje, a odluku suca nije želio komentirati. Još je jednom ponovio da u tome što će ipak on voditi stečaj pulskog brodogradilišta ne vidi nikakve političke konotacije.