Odluka Nadzornog odbora

POTVRĐENA NAGAĐANJA Šehanović odlazi s čelnog mjesta LRH i dobit će više od 14 milijuna kn

Srđan Brajčić

Igor Šehanović / Foto R. BRMALJ

Igor Šehanović / Foto R. BRMALJ

No, nije dao ostavku, nego je riječ o sporazumnom prestanku ugovora. Za novog predsjednika Uprave imenovan je dosadašnji član Uprave Giorgio Cadum



ZAGREB Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hotela (LRH) opozvao je s čelnog mjesta te opatijske hotelsko-turističke tvrtke Igora Šehanovića, kojemu će sukladno sporazumu o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave pripasti nagradni bonus u iznosu većem od 14 milijuna kuna, a novi je predsjednik dosadašnji član Uprave Giorgio Cadumo, objavljeno je u petak iz LRH.


Kako se navodi u obavijesti koju je LRH objavio putem Zagrebačke burze, Nadzorni odbor je jučer, 15. lipnja, donio odluku kojom daje suglasnost na sklapanje sporazuma o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave LRH, a koji je početkom listopada 2011. sklopljen s Igorom Šehanovićem.


»Prethodno navedenim sporazumom o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave društva, predviđena je isplata nagradnog bonusa u iznosu od 14.139.387,52 kune Igoru Šehanoviću, s rokom isplate najkasnije do 30. lipnja 2018. godine«, navodi se u objavi.




Nadzorni odbor je donio i odluku kojom se Šehanović opoziva s funkcije predsjednika Uprave LRH, s učinkom na dan 30. lipnja.


Istodobno je odlučio i da se za predsjednika Uprave imenuje dosadašnji član Uprave Giorgio Cadum, a na razdoblje od 30. ove godine do 1. listopada 2019. godine, navodi se u objavi.


Inače, po posljednjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) najveći su dioničari opatijske hotelsko-turističke tvrtke društva SNH Alfa (31 posto) i SNH Beta (19 posto), kojima je na čelu Darko Ostoja, dok tvrtka Nova Liburnija upravlja kontrolnim paketom od 25 posto plus jedne dionice, koje su u vlasništvu grada Opatije i općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga.(Hina) xbn ybn