Turistički div

OZBILJNO UPOZORENJE VLADI Valamar odgađa stotine milijuna kuna investicija zbog neizvjesne fiskalne politike

Hina

Otvorenje Valamar Girandella Resorta u Rabcu, Foto: R. BRMALJ

Otvorenje Valamar Girandella Resorta u Rabcu, Foto: R. BRMALJ

U lipnju ove godine predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin najavio je da će kompanija ove godine investirati 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a da će do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna



Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera objavila je u utorak da odgađa investicije u smještajne objekte Pinia u Poreču i objekte planirane za 2018. zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizmu.


»Valamar Riviera odgađa ulaganje u Valamar Pinia Family Suites planirana za 2018. radi neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije«, kaže se u priopćenju iz Valamara. Naglašavaju i da će konačnu odluku o investicijama za 2018. donijeti krajem studenog ove godine.


U lipnju ove godine predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin najavio je da će kompanija ove godine investirati 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a da će do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna.




Tada je izjavio novinarima da su investicije odlučili pojačati »zbog povoljne situacije na tržištima kapitala s niskim kamatama, kao i dobre potražnje, unatoč negativnim utjecajima politike na turizam i povećanim porezima od čega samo povećani PDV Valamaru odnosi oko 17 milijuna kuna godišnje«.


Krajem lipnja Valamar je, pak, izvijestio da je njegov Nadzorni odbor odobrio ukupne investicije u iznosu od gotovo 704 milijuna kuna za 2018. godinu, navevši pritom dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu, u sklopu kojeg su planirali otvoriti iduće godine prvi Kinder hotel, dok se za investiciju u Valamar Pinija Family Suites kazalo da će uključivati luksuzni hotel za obiteljski odmor. Također, u planu za 2018. najavili su ulaganja u kampove u Istri i na Krku te u hotel Argosy u Dubrovniku.