Darko Horvat

Ministar gospodarstva: Država će do 17. siječnja pomoći Đuri Đakoviću

Hina

snimio Ivica Galović / PIXSELL

snimio Ivica Galović / PIXSELL

Đuro Đaković grupa je jučer objavila i da je za novog predsjednika Uprave te tvrtke krajem prošlog tjedna imenovan Hrvoje Kekez, na mandat od šest mjeseci, od 7. siječnja do 7. srpnja 2020. godine.



ZAGREB – Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ponovio jedanas da će država do 17. siječnja pomoći tvrtki Đuro Đaković.


Na novinarski upit hoće li država financijski pomoći Đuri Đakoviću, Horvat je odgovorio: “Hoće, do 17. siječnja”.


Naime, na upit hoće li sutra na Vladi biti i odluka o državnim jamstvima za Đuru Đakovića, Horvat je rekao kako to neće biti na sutrašnjoj sjednici.




Ministar gospodarstva je još krajem prosinca izjavio da je kratkoročno odnosno srednjoročno rješenje za tu slavonskobrodsku tvrtku kreditni aranžman, koji je država spremna pokriti državnim jamstvom, u iznosu od otprilike 150 milijuna kuna.


Time će se do 17. siječnja deblokirati poslovni računi onih društava unutar Đure Đakovića koji su u ovom trenutku u blokadi, rekao je tada Horvat, napominjući kako će se time osigurati i likvidnost za završetak postojećih i ugovorenih poslova, a u ovom trenutku su tri ugovora na snazi. Završetkom i isporukom robe po ta tri ugovora doći će se do dodatne likvidnosti od 128 milijuna kuna, koji će biti “dodatni kisik za opstojnost Đure Đakovića”, rekao je Horvat novinarima krajem prosinca.


Đuro Đaković grupa je jučer objavila i da je za novog predsjednika Uprave te tvrtke krajem prošlog tjedna imenovan Hrvoje Kekez, na mandat od šest mjeseci, od 7. siječnja do 7. srpnja 2020. godine.


Horvat je, odgovarajući danas na upit kakva je budućnost Đure Đakovića s novom Upravom, izjavio kako je siguran da će perspektiva restrukturiranja na čelu s novim predsjednikom Uprave biti dobra.


“Mislim da smo pogodili”, rekao je Horvat, objašnjavajući da je Kekez u slavonskobrodsku tvrtku došao 1999. godine, inženjer je strojarstva, završio je poslijediplomski na Ekonomskom fakultetu, čovjek je koji je do jučer vodio jedno od najuspješnijih društava unutar Đuro Đaković grupe (Đuro Đaković Strojna obrada).


“Njemu će Vlada pomoći i siguran sam da će perspektiva restrukturiranja na čelu s takvim čovjekom biti dobra”, istaknuo je Horvat.