Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Nema optimizma

LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj

LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj
LAVINA SE POKRENULA Kučan kaže kako je sve izvjesnije da će sada i "3. maj" u stečaj
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2019. u 9:37 2019-05-14T09:37:24+02:00

Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja – nimalo optimistično zaključio je Kučan

Direktor »3. maja« Edi Kučan proglašenje stečaja u Uljanik Brodogradilištu doživio je dvojako, kao iznenađenje, ali i nešto što je bilo za očekivati. Iznenađenje samo iz razloga što se u »3. maju« još uvijek ulažu napori da se pronađe rješenje kojim bi se izbjegao taj neželjeni scenarij.

– Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja – nimalo optimistično zaključio je Kučan.

Nakon Pule, sve je izglednije da će i Rijeka morati preživjeti taj dan i pokušati se nositi se s osjećajem da je nešto veliko i nepovratno izgubljeno. Stečajno ročište za »3. maj«, podsjetimo, zakazano je za 5. lipnja.

Kako se lančano otvaraju stečajevi po drugim društvima u Uljanik grupi, tako je i stečaj sve izgledniji i za »3. maj«. Riječko brodogradilište od pulskog škvera potražuje, kao što je poznato, oko 480 milijuna kuna koje nikad neće uspjeti naplatiti. 

*** Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze