Deloitte Hrvatska nagrađuje

Ina dobitnik nagrade Green Frog Award 2017

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Ina je tako pobijedila na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj. Ove je godine po prvi put dodjeljena i nagrada za napredak u izvješćivanju, koju je osvojila koprivnička Podravka, ističu iz Deloittea



ZAGREB Ina je dobitnik Green Frog Award 2017, nagrade koju Deloitte Hrvatska već treću godinu zaredom dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju, izvijestili su u srijedu iz Deloittea Hrvatska.


Ina je tako pobijedila na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj.


Ove je godine po prvi put dodjeljena i nagrada za napredak u izvješćivanju, koju je osvojila koprivnička Podravka, ističu iz Deloittea.




Napominju i kako je prije dodjele nagrada održana i radionica o nefinancijskom izvješćivanju na kojoj su Deloitteovi stručnjaci približili postupak pripreme nefinancijskih izvješća kroz pojašnjenje regulatornog okvira te definiranje koraka u procesu, kao primjerice definiranje sadržaja izvješća i ključnih područja izvješćivanja, identifikacija potrebnih podataka i ključnih osoba za komuniciranje, način prikupljanja, analize i prezentacije informacija, grafički dizajn izvješća, itd.


Društveno odgovorno poslovanje je pristup korporativnog upravljanja koji primjenjuje vrijednosti održivosti u poslovanju kako bi promoviralo društvenu osjetljivost u trgovačkom društvu i izvan njega, što uključuje koncepte etičkog poslovanja, podržava učinkovito upravljanje svojim resursima i očuvanje prirode, podsjećaju iz Deloittea.


O nagradi Green Frog Award 2017 izvijestili su i iz Ine, iz koje ističu da su tu nagradu osvojili i 2015. godine te podsjećaju da su svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša izdali prije 20 godina.


Inino Izvješće o održivosti donosi podatke o gospodarskim, ekološkim i društvenim rezultatima kompanije i dio je Integriranog godišnjeg izvješća Ina Grupe. Pri izvještavanju, kako navode, nastoje primijeniti metodološke inovacije, pružiti cjelovitu sliku postignuća i ciljeva u različitim segmentima poslovanja, uvid u rizike s kojima se suočavaju te način na koji ih rješavaju.


Iz Ine najavljuju da će u godišnjem izvješću za 2017. godinu naglasak biti stavljen na povezivanje šest ključnih područja održivog razvoja u Ini (okoliš, zdravlje i sigurnost, zajednice, klimatske promjene, ljudski kapital te etika i upravljanje) sa 17 globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a kroz prikaz najboljih praksi unutar Ina Grupe.