Strateški partner

Debeljak o Uljaniku i 3. maju: ‘Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe’

Portal Novilist.hr

Foto Mario Matana

Foto Mario Matana

Da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koje je neko drugi napravio, nema šanse, takve budale na svijetu ne postoje, rekao je Tomislav Debeljak



RIJEKA Uprava Uljanika izvijestila je da je ponuda odabranog novog strateškog partnera Brodosplita bila najbolja u odnosu na sve ostale. Uprava ističe da je Brodosplit ponudio sudjelovati u isplati plaća, no svi ostali troškovi restrukturiranja tek se trebaju utvrditi.


Državi dugovi iz prošlosti, Brodosplitu ulaganje u buduće poslovanje. Takva je ponuda na stolu, kaže novi strateški partner za spašavanje Uljanika Tomislav Debeljak, javlja Dnevnik.hr.


Oni bi, ističe, zadržali brodogradnju u oba gradilišta, povećali broj radnika, uložili do milijardu kuna u modernizaciju, doveli nove poslove i osigurali uspješno poslovanje bez državne pomoći. Spremni su platiti i dio troškova za plaće radnicima, ali država prvo treba pristati na plaćanje svih starih dugova i gubitaka u brodogradilištima.




Debeljak napominje: “Mi ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe i imamo jako puno posla da to sve izgradimo u budućnosti, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koje je neko drugi napravio, nema šanse, takve budale na svijetu ne postoje.


Da Bože da taj trošak bude što manji jer ćemo onda i mi isto prema pravilima Europske komisije to manje morati dati u vlastitom doprinosu u budućnosti”, rekao je Debeljak za Dnevnik.hr