U tvrtki i DORH

BLOKIRAN RAČUN ULJANIKA Fina potvrdila prvu posljedicu raskida ugovora o gradnji četiri broda

Hina

Foto M. Mijošek / Glas Istre

Foto M. Mijošek / Glas Istre

»Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija«, priopćeno je iz MUP-a



Poslovni račun Uljanika blokiran je u utorak ujutro, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina), nakon što su u ponedjeljak raskinuti ugovori o izgradnji četiri broda u Uljanik grupi, a u tvrtku je po nalogu DORH-a ušla u izvide i policija.


Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda, kompanija Siem Shipping jednostrano je u ponedjeljak raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela, izvijestili su jučer iz Uljanika..


Štrajk u Brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće.




Policija je, pak, u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi.


»Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija«, priopćeno je iz MUP-a.


Prošloga četvrtka, dan uoči isplate plaća radnicima Uljanika, također je neko vrijeme bio blokiran račun Uljanika, ali je isti dan deblokiran. Račun 3. Maja, pak, i dalje je u blokadi.