Bizarni incident

Zvijezda u problemima: Mia Begović nacionalistički izvrijeđala i tukla policajce

Vanja Vesić

Mia Begović / arhiva NL

Mia Begović / arhiva NL

 Prošlog tjedna u večernjim satima visoki promili i niske strasti kraljice drame  Mie Begović rezultirali razuzdanim ponašanjem 



ZAGREB Zagrebačka policija privela je poznatu glumicu, 54-godišnju Miu Begović, nakon što je u pijanom stanju za volanom fizički napala prometne policajce i još ih »počastila« uvredama na nacionalnoj osnovi dovikujući im da su »Srbi« i »plaćenici«. Bizarni incident dogodio se još prošlog tjedna u večernjim satima, a zbog niskih nacionalističkih strasti, visokih promila alkohola u krvi i napada na službenike, prenoćila je u posebnoj policijskoj prostoriji za otrježnjenje.


»Kraljica drame« pod utjecajem alkohola uhvaćena je u pijanoj vožnji na području II. policijske postaje Črnomerec. Prometni policajci uočili su neobično ponašanje osobe za volanom pa su je i zaustavili. Vozačica je bila vidno alkoholizirana. Naizgled onemoćaloj ženi ponudili su alkotest, no ona ga je odbila i krenula vrijeđati policajce po nacionalnoj i drugoj osnovi. Policajcima nije preostalo ništa drugo nego da je privedu u postaju. No, čim su je pokušali privesti, glumica je nasrnula na njih i počela ih nogama udarati. Izudarani policajci morali su prisilno svladati raspamećenu divu i vezati joj ruke lisicama. Pijanu noć provela je na triježnjenju u Jedinici za zadržavanje i prepratnju na zagrebačkim Oranicama, a uz optužni prijedlog, puštena je da se brani sa slobode.


Za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika mogla bi biti kažnjena sa 700 kuna, a za odbijanje alkotesta kazne su od rasponu od 5.000 do 15.000 kuna. Može se pretpostaviti da bi mogla biti kažnjena i jednogodišnjom zabranom vožnje. U jučerašnjoj izjavi za Dnevnik.hr Begović se požalila da ju je policija privela pod lažnom optužbom da posjeduje oružje. Ujedno navodi da je s njom bila i njezina kolegica Anita Matić Delić koja će posvjedočiti u njezinu korist.