Kriminalističko istraživanje

Zločin iz mržnje: Splitska policija objavila detalje napada na vaterpoliste Crvene zvezde

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Trojicu mladića terete da su iz mržnje napali i pokušali teško ozlijediti vaterpoliste, a optuženi su i za razbojništvo, odnosno krađu dresa



SPLIT Splitska policija iznijela je detalje svoje istrage o napadu huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu. Trojicu mladića terete da su iz mržnje napali i pokušali teško ozlijediti vaterpoliste, a optuženi su i za razbojništvo, odnosno krađu dresa.


Kriminalističkim istraživanjem, objavila je splitska policija, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjaci i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. veljače oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, te fizički napali tri igrača vaterpolo kluba, koji su kao gosti sjedili na vanjskom dijelu objekta.


Razlog napada je bio što su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći, te su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres.




Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio.


Navedeni je 29-godišnji strani državljanin tom prilikom lakše ozlijeđen.


U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja, obavljene su pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičenici, te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije. Tijekom istraživanja kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obilježjima.


Dakle, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali teško tjelesno ozlijediti ili teško narušiti zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, uporabom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica 25-godišnjaka i 23-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku.


Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se i dalje, objavila je splitska policija.