Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
19. veljače 2020.
Priveden trgovac

Završio u zatvoru zbog bludničenja u Selcu: Pokušao seks s djevojkom koja je - pala u nesvijest

Završio u zatvoru zbog bludničenja u Selcu: Pokušao seks s djevojkom koja je - pala u nesvijest
Završio u zatvoru zbog bludničenja u Selcu: Pokušao seks s djevojkom koja je - pala u nesvijest
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 7:17 2019-07-26T07:17:32+02:00

Mladi muškarac – koji je, po vlastitom kazivanju, inače zaposlen u Njemačkoj, ali u posljednje vrijeme prodaje robu u Selcu – tereti se da je kazneno djelo bludnih radnji počinio 13. srpnja, u kasnim večernjim satima, u Selcu

Imao je ozbiljnu namjeru iskoristiti djevojku za spolni odnos, ali se to na kraju nije dogodilo, i zbog nekih neobičnih okolnosti, pa je slučaj ipak ostao u okvirima bludničenja. Inkriminacija je to pod kojom je u riječki zatvor do daljnjeg smješten Neđib O. (33) iz Zagreba.

Mladi muškarac – koji je, po vlastitom kazivanju, inače zaposlen u Njemačkoj, ali u posljednje vrijeme prodaje robu u Selcu – tereti se da je kazneno djelo bludnih radnji počinio 13. srpnja, u kasnim večernjim satima, u Selcu. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, njegova žrtva bila je 18-godišnja djevojka na koju se namjerio dok se nalazila blizu autobusne stanice u Selcu, na Jadranskoj magistrali. Dok je nasrtao na nju, djevojka, koja je tek nedavno prešla prag punoljetnosti, izgubila je svijest što je napasnik pokušao iskoristiti kako bi s njom imao spolni odnos. No, plan mu je propao, jer se djevojka osvijestila, odgurnula ga i obukla se. Napasnik nije odustajao, ponovno joj se približio, ali je konačno odustao nakon što ga je djevojka – uhvatila za vrat.

Napadač je lišen slobode, podvrgnut policijskoj istrazi, a onda predveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo. I u policiji i u tužiteljstvu poricao je da je počinio seksualni delikt za koji se tereti. Nakon toga je predveden pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Tužiteljstvo je plediralo da mu se odredi istražni zatvor, naglašavajući da je Neđib višestruko osuđivana osoba, u čak osam navrata, u razdoblju od 2005. do 2016. godine, zbog delikata na području Zagreba, gdje ima prijavljeno prebivalište, te u Njemačkoj, gdje je, po vlastitom iskazu, zaposlen.

Sudilo mu se za imovinske delikte, ali i za kaznena djela s elementima nasilja: razbojništva i nanošenja teške ozljede. Izvori bliski sudskim navode da su mu sedam puta izricane bezuvjetne kazne zatvora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.