Damir Minković

Zaklao teško pokretnu strinu i njenog posinka, dobio 29 godina zatvora

Portal Novilist.hr

Foto Patrik Maček/Pixsell

Foto Patrik Maček/Pixsell



Damir Minković nepravomoćno je osuđen na 29 godina zatvora zbog teškog ubojstva svoje strine, 76-godišnje Marije Minković i njenog posinka Siniše. Za svako ubojstvo na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen je na 15 godina zatvora, ali kazna mu je objedinjena, javljaju 24 sata.


Optužnicom ga se teretilo da je u noći na 24. studenog prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.


Nazubljenim nožem s oštricom dugom 19,5 centimetara, tvrdilo je tužiteljstvo, oboje ih je ubio zadavši Mariji četiri rezne rane vrata, a Siniši tri. Potom je, tražeći novac, pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi, no novac nije pronašao. Stoga je iz Marijina novčanika uzeo nepoznati iznos.




Jutro nakon zločina otputovao je u Beograd kod djevojke, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama.Tamo su ga istražitelji i pronašli, a vještačenjem je utvrđeno da su Marija i Siniša ubijeni upravo tim nožem.


Sudili su mu za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio.