Traje potraga

Zagrebom hara opasni piroman: Sve je izvjesnije da su požari na automobilima podmetnuti

Hina

Ilustracija iStock / Igor Kralj PIXSELL

Ilustracija iStock / Igor Kralj PIXSELL



Tri vozila na Kajfešovu brijegu, jedan u Gradišćanskoj ulici, tri u Veslačkoj ulici i jedan kombi u Loparskoj ulici gorjeli su tijekom noći na četvrtak na području Zagreba, piše u petak Jutarni list navodeći da policija sumnja da su požari podmetnuti i traga za piromanom.


U požarima nitko nije ozlijeđen, ali je počinjena velika materijalna šteta. Policija je u četvrtak provodila očevide kako bi utvrdila jesu li požari na te četiri lokacije podmetnuti.


Kako pak Jutarnji list neslužbeno doznaje, na osnovi prvih pregleda policija sumnja da se radi o podmetnutim požarima u sva četiri slučaja, no da bi se potpuno isključila mogućnost kvara, potrebno je provesti dodatna vještačenja.




Radi li se o običnoj koincidenciji da su u razmaku od samo par sati podmetnuti požari na četiri prilično udaljene lokacije ili su pak ti požari djelo jednog piromana, policija tek treba odgonetnuti, navodi dnevnik.


Činjenica je da su se u dva od četiri slučaja na meti piromana našli automobili tvrtke Eko Taxi, no još nije poznato je li u pitanju slučajnost. Uz ove četiri paljevine, u utorak oko 21.20 sati zapaljen je i kombi 25-godišnje djevojke u zagrebačkoj Dubravi, međutim neslužbeno doznajemo da policija taj slučaj navodno istražuje odvojeno od ostala četiri koja su se dogodila bliže gradskom središtu, donosi Jutarnji list.