Nezamislivo

ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU Otkriveni novi jezivi detalji ubojstva dječaka u Puli

Marica Košta

Foto: Glas Istre

Foto: Glas Istre

Sudsko-medicinskom obdukcijom koja je provedena po nalogu županijskog državnog odvjetništva utvrđeno je da je dječak ubijen gušenjem



Za teško ubojstvo trogodišnjeg dječaka osumnjičene su njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, i 14-godišnjakinja, štićenica Doma za djecu i mladež u Puli, dok je 29-godišnji A. B. iz Vinkurana osumnjičen za neprijavljivanje kaznenog djela. Chiara Pašić i A. B. jučer poslijepodne su iz policijskog pritvora, nakon 18 sati, prepraćeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Puli, dok je maloljetnica odmah privedena sucu istrage.


Policija je utvrdila sumnju da su se Chiara Pašić i maloljetnica dogovorile da će usmrtiti Chiarino trogodišnje dijete, što su u srijedu navečer i učinile u stanu u Ulici Akvilejski prilaz 2 u Puli, gdje je Chiara Pašić živjela s mališanom.


Nakon što su ubile dječaka, prenijele su ga u uvalu Mandrač. U namjeri da policiji oteža daljnje postupanje, 32-godišnjakinja je kasno iste večeri, oko 00.30 sati, pristupila u pulsku policijsku postaju i lažno prijavila da joj je dijete nestalo u srijedu oko 18.30 sati.




Dvadesetdevetogodišnjaka A. B. iz Vikurana policija sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela, odnosno da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.


Sudsko-medicinskom obdukcijom koja je provedena po nalogu županijskog državnog odvjetništva utvrđeno je da je dječak ubijen gušenjem.