Priče iz ćelije

ZATVORSKI CIMER ODBJEGLOG BRNOSA Bio je željan pažnje, ali me iznenadilo da je uzeo oružje

Mateo Sardelin

U zatvoru nam je stalno »prodavao« neke priče da bi si davao na pažnji i pravio se da je »netko«. No, svakodnevno je nazivao mamu i slao pisma novinarima. Napričao nam je brdo gluposti, kaže bivši zatvorski cimer



PULA Istarska policija i dalje je na nogama: Danijel Brnos koji je u nedjelju oko 14 sati kod recepcije hotela Pineta u Vrsaru hicima iz vatrenog oružja ranio bivšu djevojku, 19-godišnju Martinu Terlević iz Seline kraj Svetog Lovreča, i njenog kolegu, 23-godišnjeg Roberta Cuccurina iz Bala – a oboje su zaposlenici tog hotela – još je u bijegu. Djevojka i mladić u koje je Brnos ispalio više metaka, najmanje pet, ranjeni su u predjelu glave i prsnog koša, no oboje su izvan životne opasnosti, potvrdio nam je glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić. Iako su zadobili ozljede koje se smatraju teškima, meci nisu oštetili vitalne organe. Oboje su nakon operativnih zahvata u stabilnom stanju.


Ozlijeđeni su pod 24-satnom zaštitom policije. Naime, dvoje policajaca s dugim cijevima stoje pred njihovom bolničkom sobom, a cijela bolnica i odjel na kojem je smješteno dvoje ranjenih pod pojačanom je prismotrom »plavaca«.


U našu redakciju javio se muškarac (podaci poznati redakciji, op.n.) koji je svojevremeno služio zatvorsku kaznu u vrijeme kada je i Brnos bio iza rešetaka. Kazao nam je da je Brnos uvijek bio željan medijske pažnje.





– U zatvoru nam je stalno »prodavao« neke priče da bi si davao na pažnji i pravio se da je »netko«. No, svakodnevno je nazivao mamu i slao pisma novinarima. Napričao nam je brdo gluposti, ali iznenadio sam se kada sam pročitao da se ovoga puta nije libio ni vatrenog oružja – kazao nam je bivši zatvorski cimer Danijela Brnosa.


U Vodnjanu smo potražili majku osumnjičenog Danijela Brnosa, Dolores Rajačić, no nije željela razgovarati s nama. Izjavu je dala samo nekim medijima.


– Krivim i njega, krivim i nju jer to što je ona napravila nije smjela. U biti ona je našla drugoga i on je napravio što je napravio. Sin mi se još nije javio, htjela bih da mi se javi jer ne mogu više ovako, to me ubija. Ne znam gdje je sada. Šaljem mu poruke, ali ništa, nema odgovora. Poručujem mu da se hitno javi mami i neka se javi policiji. Hitno, da znam da je živ. Mama je uz njega. Nema što bježati, što je napravio, napravio je. Da li je moj sin uopće živ? On je meni uvijek govorio da ću ja njemu doći na sprovod, a ne on meni. Nisam više normalna, mrtva sam – kazala je Danijelova očajna majka Dolores Rajačić.


Foto Milivoj Mijošek / Glas Istre


Foto Milivoj Mijošek / Glas Istre